21 септември 2009

Добри старомодни съвети за двойки



Виждам, че съветите за отношения и секс са изключително популярни Затова предлагам на вашето внимание още малко:

Женените двойки на възраст 20-30 години имат най-висок процент разводи в Англия – въпреки армията съветници и терапевти и широк избор от книги и курсове за взаимопомощ.

Но може би всичко, от което непримиримите партньори имат нужда, е добър смях – сигурен начин да гарантирате кикот е да прочетете една от първите книги с напътствия за брака.

„Не-та за съпрузи" и компаньонката й „Не-та за съпруги" са публикувани през 1913 – и са пълни с весели остарели съвети и напътствия.

Сега и двете книги са преиздадени, а това е селекция на най-смахнатите предложения.

(Въпреки че лично аз намирам част от тях за полезни и актуални)


За съпрузи



НЕ СЕ опитвайте да „подкарвате" жена си. Ще откриете, че е много по-лесно да я „водите".

НЕ СЕ подигравайте, ако съпругата ви иска да кара колата.

НЕ поддържайте позата „горката малка жена" за твърде дълго. Една жена може да харесва да бъде играчка за известно време, но новостта скоро омръзва.

НЕ излизайте от дома толкова припряно, че да нямате време да целунете жена си за довиждане. Тя ще тъжи заради пропуска цял ден.

НЕ коментирайте красотата на други жени, ако знаете, че съпругата ви е чувствителна по въпроса. Няма смисъл да се човъркат раните, макат че някои мъже изглежда извличат странно удоволствие от това.

НЕ се изненадвайте, дразнете или разочаровате, ако откриете, че след като сте третирали съпругата си с години като перушан (глупачка), сте я превърнали в такава и тя не успява да се справи с положението, когато имате нужда от помощта й.

НЕ се отказвайте от крикета, футбола… или какъвто спорт сте свикнали да практикувате, само защото сте се оженили. Спортът ще ви поддържа да не се отпуснете.

НЕ спорете, че нова шапка не е необходима, защото на тази, която тя носи, видимо нищо й няма. Вероятно сте забравили, че я носи трета година, но тя не е забравила.

НЕ прекарвайте нощ след нощ в клуба си, като оставяте жена си сама да брои часовете до завръщането ви.

НЕ се опитвайте да регулирате всеки детайл от живота на жена си. Дори съпругата е индивид и трябва да й се остави малко простор.

НЕ забравяйте да купите чифт ръкавици за съпругата си от време на време. Тя винаги ще се радва да ги получи.

За съпруги


НЕ мислете, че съпругът ви не е „мъжествен", защото е нисък, слаб и не много силен. Мъжествеността не е чисто физическо качество.

НЕ проповядвайте морал, за да спечелите обратно любовта, която изглежда избледняла. Направете се още по-чаровна и пригответе вкусни вечери, които включват всички любими ястия на съпруга ви.

НЕ очаквайте мъжът ви да е ангел. Много ще се уморите от него, ако беше такъв.

НЕ се опитвайте да се налагате над супруга си за всичко. Той няма да го търпи и ще имате неприятности.

НЕ отвращавайте мъжа си, като говорите за бебето през цялото време. Като баща на бебето, той ще издържи доста от това, но помнете, че има и други интереси на света.

НЕ ревнувайте от неженените приятели на съпруга си. Оставете го да излиза сред природата с тях от време на време през почивните дни, ако иска. Той ще се завърне у дома освежен и изпълнен с признателност за дома си.

НЕ казвайте „казах ли ти" на мъжа си, колкото и да сте изкушена. От това няма никаква полза и той ще е признателен, че не го казвате.

НЕ се опитвайте да накарате съпругът си да ви ревнува, като флиртувате с други мъже. Може да имате по-голям успех, отколкото ви се е искало. Това е като да си играете с тигри, остри инструменти и вулкани на едно.

НЕ превръщайте закуската в бързо хранене. Съпругът ви често прекарва повечето от деня си на работа и моторът му не може да работи, ако не сте го заредили както трябва.

НЕ оставяйте съпругът си да носи виолетова вратовръзка с тревистозелени чорапи. Ако за нещастие е лишен от чувство за цвят, трябва да бъде насилствено ограничен, но не бъдете саркастични относно вкуса за обличане на мъжа си.

НЕ го карайте да претърсва къщата за вас. Ослушвайте се за тракането на ключовете му и го посрещайте на вратата.

оригинал




публикувано в царството на Бу през май , 2008 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар