21 септември 2009

До там и обратно.Пристигане.

Публикувано от Trichocephalus Икона, 11 август 2008 - 14:05
Ден 1.Отпътуване.
Летище София не можеш да откриеш от към "Ботевградско шосе".Невъзможно е.Караш покрай него и никъде няма табели как да отидеш там.Ядосваш се, спираш, питаш-никой не знае.Накрая теглеши една майна, връщаш се на околовръстното и щурмуваш целта през входа от към Цариградско шосе.
Чекингът и митницата минават без проблеми.Багажът-точно 19, 500 кг.Ще летим.Няма връщане назад.
Публикувано изображение

на заден план се вижда аеропланът ни

Пътуването продължава два часа и четиридесет минути.Няма проблеми.Чисто новичък "Еърбус 320"-седалките още миришат на новичко.Екипажът от българи.Стюардесите-грозни.Прелитаме над Сърбия, хърватска,адриатическо море, Италия (Рим отгоре е невероятен) , средиземно море, Корсика и етоя и целта ни-Барселона.Самолетът лети два-три минути само над града.Голяма площ е заел този град.Кацаме и слизаме през ръкав.В София бяхме с автобусче.
Първи културен шок-табелите навсякъде са на исапнски и още един език, койот първоначално не можем да отдиференцираме.В последствие разбрахме, че е каталунски.Английски-няма.Шок и ужас.Добре, че хората са направили всичко като за малоумници-следваш червената линия начертана по пода и тя те отвежда последователно до митницата, а след това и до багажа ти и до изхода.

Потегляме.
Първа спирка-паркът "Гюел" . Оставаме шашнати. По всичко личи, че Гауди е страдал от психическо заболяване. Първоначално решавам , че е бил шизофреник, но след като разгледахме "Ла Саграда Фамилия" , стигам до извод, че е по-скоро е бил с манийно-депресивно разтройство (цикло
френия) .
Публикувано изображение

колони от камък, които всеки момент могат уж да падната, но не падат
Публикувано изображение

интересна гледна точка за това какво е жена и какво е колона
Публикувано изображение

къща, проектирана от Гауди в парка Гюел
Публикувано изображение
другата къща до входа на парка-разнбирате ли какво имам предвид под психиатрична диагноза ? Готини са.
Публикувано изображение

Дърво.Не е проектирано от Гауди, но пък ми хареса.


След двучасова обиколка на парка, изморени порядъно се товарим на колата и пътуваме към Манреса.Там ще базираме обителта си за следващите две седмици в Испания.
Пътища.
Нов шок-пътят от Барселона до Манреса е без нито една дупчица или кръпчица.Всяко платно е с три ленти в едната посока, а шуреят вика "Това е държавното шосе" . Магистралата се оказа с пет ленти във всяка посока и е също държавна-тоест-не се плаща.На няколко пъти покрай нас минаваше трасето на платената магистрала .Тоест-имаме избор между три идеални шосета - първокласния път (безплатен), държавната магистрала (безплатна) и частната магистрала (платена). И трите пътя са в идеално състояние.Ужас някакъв ви казвам-на момента правя аналогии с пътищата в България.Познайте в полза на кои гласувам ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар