22 септември 2009

Как се подслушват телефонни разговори в Интернет

И ако не вярвате, че да се намесите в чужд разговор по Интернет е лесна задача дори за начинаещи хакери, убедете се сами, като опитате самите вие. Затова първо подслушайте собствения си разговор. За целта инсталирайте програмата X-Lite или дори предоставения ви от VoIP провайдера софтуер са идеални за начинанието. Въведете данните за достъп в указаните полета, а ако досега не сте разговаряли в Интернет, то абонирайте се за някоя от безплатните начални услуги, които ви предоставят определен брой минути гратис. Следва да инсталирате и програма за подслушване на обаждания в мрежата – предлагаме ви Cain & Abel. От опцията Configure изберете коя от наличните мрежови карти използвате за връзката си с Интернет. След това кликнете върху иконката за мрежовата карта (от бара с иконите), а после върху Sniffer.
Проведете кратък разговор за проба и когато затворите, изберете VoIP от програмата Cain & Abel. Там ще намерите запазен аудиофайл, който можете да прослушате като натиснете десен бутон на мишката и Play. За да видите номера, с който е бил проведен разговорът влезте последователно в Passwords, SIP, To.
Ако притежавате няколко компютъра в мрежа и искате да изпробвате този лесен метод за следене на Интернет телефония, първо инсталирайте на някой от тях програмата Cain & Abel и опитайте по аналогов път. Много вероятно е първият път да е неуспешен, което се дължи на факта, че в повечето случаи рутерите (устройства, управляващи Интернет съобщенията м/у компютрите) са снабдени с превключвател. Той се грижи LAN буксите да допускат само данните, предназначени за определения компютър. Тези превключватели обаче лесно се надхитрят. В Cain & Abel изберете Sniffer, а после Hosts и кликнете върху плюсчето (+) от списъка с иконите. В показалия се прозорец изберете ОК. След това кликнете на APR, поставете курсора в празната горна таблица и отново натиснете +. В празните полета вляво въведете IP адреса на компютъра, чиито разговори сте решили да подслушвате, в полето вдясно въведете данните на рутера и потвърдете с ОК. Остава да кликнете върху знака за радиоактивност и да телефонирате от другия компютър. Записаният разговор можете да чуете отново по по-горе описания начин.
Внимавайте! Използването на Cain & Abel с цел подслушване на чужди разговори е също толкова наказуемо, колкото и следенето на обикновени телефонни обаждания.
от PC World

Всички мнения и коментари, публикувани в сайта , изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях
Този материал може е за лично ползване и може да се ползва според условията на Creative Commons License.

Няма коментари:

Публикуване на коментар