21 септември 2009

от блога на Бианка (AcidBurn)

Публикувано от Trichocephalus Икона, 18 юни 2008 - 00:38
Е, понеже Доктора ме подсети за една статийка, която беше недописана и скрита в моя блог (ама пустите му глобални права, всичко му разрешават), та ме подсети, че не е зле да си я възобновя.
Идеята дойде още от онези времена, когато моя милост се подвизаваше в блоговете на blog.bg - статията беше подобна, но в някаква друга концепция. Пък и да си призная (малко съ пРритеснявам), определено има хора, които са ме вдъхновили да я напиша biggrin.gif .


Как се става форумен интриганТ?

Отговора на този въпрос се състои в една дума - трудно.
Преди да се регистрирате в дадения форум, проучете го - най-активните потребители, екипа, хората които го посещават - всичко.
Преди да преминете към регистрацията, добре обмислете планът си. Като каква личност искате да се подвизавате във форума. Първо уточнете пол. От там нататък всичко е по-лесно. Дали ще бъдете саркастичния простак/чка, нежният/та интелигент/ка или светски бохем, обвит в мъгла от мистерия и неотговорени въпроси е върпос на вкус.

Идва моментът на регистрацията:

1. Изберете си интересен ник, в зависимост от това, какво впечатление искате да направите.

2. Не уточнявайте възрастта си или излъжете за нея.

3. Внимателно подбирайте подписите и аватарите - това е ключов момент. Човек може да се впечатли от Вас не само по постовете, но и по тези две допълнения.

4. В началото (преди да сте изградили име и позиции) не влизайте в спор с никого - гледайте да сте съгласен/на и с двете страни.

5. Не посочвайте местонахождение - за хората винаги е по-интересно, когато не знаят от къде сте.

6. Ако ще "живеете" в България, не уточнявайте къде. Но ако "изберете да живеете" в чужбина си изберете дестинация, където няма много българи и да звучи екзотично - Ямайка, Иран, Португалия, Финландия, Виетнам, Южна Корея, Латинска Америка - все екзотични дестинации.

7. Разберете кои са "лагерите" и внимателно и незабелязано се присламчете към тях. По възможност създавайте излишно напрежение.

8. Препоръчително е всички да имат добро мнение за Вас.

9. След три хилядния Ви пост, игнорирайте "дребните" потребители (тези с малко звездички, коментари и малко постове). Няма значение те какво мислят за Вас.

10. Никога не се срещайте с хора от форума.

11. С времето измислете засукана и интересна история за Вашият живот - в нея трябва да има щипка драма, щипка сълзи, малко щастие, пътувания до края на света и хепи енд, дето не е много хепи енд, защото преди всичко, хората трябва да ви съчувстват.

12. Ако (дай Боже) станете член на екипа - не влизайте толкова често и пишете само в определени теми.

13. Нека всички мислят, че обичате колегите си.

14. Важно е хората, да останат с впечатлението, че обичате всички.

15. Ако дойде моментът, в който имате право да раздавате наказания и бан, измислете тактика.

16. Внимателно предизвиквайте потребителите, които не харесвате - както се казва, подхлъзнете ги за да нарушат правилата.

17. Наказвайте сурово, потребителите, които не харесвате.

18. Бъдете активен във всички раздели - нека хората останат с впечатлението, че сте компетентен по всички въпроси.

19. Трупайте много постове - няма значение как. Ако трябва пишете във всяка тема по няколко думи.

20. Накарайте поне няколко човека да хлътнат по Вашият интернет образ.

21. В случай, че избраната от Вас роля не потръгне или Ви омръзне - направете си друга, която е напълно противоположна на първата.

22. И много важно - ако накрая ви разконспирират или просто Ви омръзне - самоубийте се. Не в буквалният смисъл, разбира се. Направете си регистрация и пуснете тема, в която Ваш близък, познат или приятел съобщата тъжната новина за Вашата смърт - ползвайте въображението си, измислете нещо интересно.



Общо взето, това успях да събера от моят опит на страничен наблюдател baby.gif


П.П: Тази статия има за цел да забавлява, ако някой се е припознал в нея, моля да не се пали. Както се казва: "Всякакви прилики с действителни лица са случайни." ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар