30 септември 2009

Магаре рози яде ли ?

Имало едно време едно магаре, което обичало да си похапва.
Сутрин, обед, вечер - все денят му бил чудесен.

Една заран, както си вървяло и хрупкало морковчета, изведнъж видяло една магарица, от изумление и разбушували се хормони глътнало морковчето.Ах, какво да прави бедното магаренце?
Днешните магарички подаръчета обичат.Огледало се, огледало се нашето магаренце и видяло розичка.
Вот тебя подаръчек...
Вот тебя подаръчек...

Как ще стане това ли ?
Следвайте моите стъпки, и сами ще се убедите, че не е трудно.
1.)Стартираме добрият, стар Photoshop, отваряме картинката с магарето.Дублираме слоя.Натискаме някoлко пъти "ctrl + " за да си увеличиме полето :

2.)Взимаме Clone stamp Tool с мека четка, размер - какъвто ни е удобен според увеличението и премахваме морковчето и листата му.

Готово - имаме си магаренце без морков.
3.)Намираме си роза.Ако нямате във вазата пред вас - помолете чичко Гугъл.Аз си избрах следната картинка :

4.)Отваряме я и нея във Photoshop.Дублираме слоя :

5.)Ръката не ни трябва.Включваме Magnetic Lasso Tool ( това ми е любимия инструмент за изрязване, когато има резки граници между фона и картинката) и прекарваме лекичко по контурите на розичката.След като маркираме това, което ни трябва - натискаме enter.Десен бутон ==>leyer via copy и сме готови -имаме си слой само с розичката :

Розата добре, ами сега ? Не седи както трябва на екрана, а и трябва нашето магаре да я захапе, все пак, нали ? Заради това пристъпваме към следното :
6.)edit==>transform ==>rotate 90 CW . Завъртяхме я.Сега трябва да си я намалим.Отново edit==>free transform и с мишката си я оразмеряваме до колкото ни е нужна.
Така.
Сега обаче, трябва да разделим нашата роза, защото все пак магарето ще трябва да я държи със зъби, нали така ?
7.)Активираме Rectangular Marquee Tool, и с негова помощ разрязваме розата на две, а след това, както е сме маркирали една половинка, десен бутон и leyer via cut и ни се получава:



8.)пренасяме слоевете с двете части на розата в прозореца с магарето и си ги настаняваме там, където искаме да бъдат :

9.)тъй като положението ни се вижда малко изкуствено - избираме слоя с цвета на розата и чрез free transform го завъртаме до където си искаме :

10.)След като сме доволни от резултата - остава само да обединим слоевете, и да си поиграем със начините на смесване до получаване на задоволителен резултат :

Готово.
Магаренцето изяде моркова и вече е готово да поднесе роза на магарицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар