21 септември 2009

Уикенд-бухтички на тати

Публикувано от Trichocephalus Икона, 22 март 2009 - 10:53
Чудите се събота или неделя какво да правите сутринта ? Жена ви още спи, а снощи отново я е боляла главата ? Въртите се из леглото, болят ви топките?
Четете надолу :

Ставате сутринта около час преди евентуалното събуждате на жената и детето (децата, кучето, котарака, костенурките или каквото и да имате там за гарнитура куъм жената). Запалвате печката, измивате се.Слагете кафеварката на котлона, а в това време си приготвяте следните неща :

1.)бира - 1 бр.
1.)кисело мляко - 1 кофичка
2.)сода за хляб - 1 чаена лъжичка
3.)сол - 1 чаена лъжичка
4.)пудра захар
5.)компот - 1 бр.



Изсипвате киселото мялко в купата, поръсвате отгоре лъжиката сол и лъжичката сода за хляб и си слагате ухото - като почне да шуми като джибри -значи е добре.Ако ли не- сложете малко лимонтозу и разбъркайте добре.След това е ред на брашното :

Бъркайте непрекъснато докато сипвате - лесно е.
Накрая трябва да ви се получи нещо от този сорт :

Тежичко е, и жилаво.Не трябва да се троши.Като стане такова,оставете го за 15-20 минути да си лежи в купата.През това време може да отидете до тоалетната, да си прочете вестника, да си изпиете кафето .
Минаха ли минутите ?
Сега поръсете на плота брашно и извадете тестото от купата :

Охххх на батко - готовичко си е. Ред е на бирата.
Бирата заслужава малко размисъл.Изпихте ли я вече ? Не сте ? !!! Грехота и срам е това, драги телевизипнни зрители и радио слушатели.Как няма да изпиете този Божий дар ? Аз за какво ви я изброих в началото ? Да седи пред вас ли ?
Пийте бирата бързо, че се е стоплила вече. Сега е сезонът на тъмната бира.Заради това и аз изконсумирах една каменярка рано-рано сабахлям.Светло не ми се пие зимата.Ама пък лятото никой няма да седне да пържи бухтички, нали ? Така че - тъмно пиво трябва за рецептата.
Ако сте я изпили - действте със празната бутилка по следният начин :


И тук, рецептите на "мама Емми" и 'тата Трихо" се разминават. (за справка - надникни в "Чаптер фри. Съботните мекички на мама. "Там се дава съвет да не се мачка много тестото, ако се иска да станат пухкави и мекички.
моят съвет е да го разтелете на тънко, за да можете да правите фигурки.Ианче детето няма да иска после да ви яде продукциата, а жена ви отново ще е кисела, заради мръсната мивка, плот, печка, съдове, под и т.н.
Фигурките се правят както ви хрумне. Не си и помисляйте да изработите от тесто умолено копие на члена си, или на вагинката на жена си.Пробвано е - докарва ви главоболия и сух режим за известно време.Взимайте ноже и действайте :

Фигурки, като рибки, жабки, букви са неутрални и се посрещат с добро око и от децата и от родителките им.
От тук насетне е лесно - слагате тигана на котлона, загрявате олиото и пържите (все едно са пържолки, или рибка) :


Накрая поръсвате с пудра захар:


А от компота взимате сока, разреждате го с малко водичка и сипвате в чашите.Аранжирате масата по свой вкус :


Сега иде реч на почистването на свинщината, която сте направили с брашното, тестото, олиото и т.н. Ако оставите плота във вида, в който е в момента - гарантиран ви мини тайфун , когато жена ви стане от сън. За това - тихичко изчистите всичко, все едно никой нищо не правил из кухнята и се измъкнете от къщи.Може да отидете до РЕП-а да си купите вестник, или да отидете в градината - няма значение къде - само и само да ви няма в къщи, когато се събуди домочадието.
Защо ли ?
Ами - направете го и ще разберете.Няма да разкривам всички тайни , я.

Няма коментари:

Публикуване на коментар