21 септември 2009

Kelly Family - познати или не ?

Публикувано от Trichocephalus Икона, 20 март 2009 - 11:16


През 1966 г. танцьорката Барбара Анн, нейният съпруг Даниел Кели и четирите им деца Дани, Каролин, Пол и Кати напускат САЩ и заселват в южна Испания. Децата започват да пеят и да танцуват на американска фолклорна музика и семейството започва да участва на фестивали, сватби, рождени дни и др. празненства. Дан Кели се отказва от бизнеса с антики в Толедо и също започва да пее.

Барбара дава уроци по балет на децата си, които през 1975 г. се показват по испанската телевизия и тръгват на турне из цялата страна под името "Kelly Kids”.

Първото им пътуване до Италия през 1976 г. неочаквано се превръща в европейско турне. Докато Дан показва на децата Рим, крадци обират минибуса им. Непокътнати са само музикалните им инструменти и паспортите. Останалото без пари семейство започва да свири по улиците. Очарованите минувачи бързо пълнят шапката с пари. На края на деня Дан казва на децата си, че животът им оттук нататък се променя. От Италия семейството отива в Австрия, Ирландия, Германия и Холандия. През 1977 г. в Германия те са открити от продуцентите като улични музиканти и не след дълго подписват първия си договор за звукозапис.



Първият им европейски хит е през 1980 - "Who'll Come With Me", благодарение на който започват да ги излъчват по телевизията. Запазена марка на семейството става двуетажният им рейс с надпис "The Kelly Family".

През 1981г. семейството се връща в Испания. Година по-късно Барбара Анн умира от рак. Нейният апел "Продължавайте да пеете” все още се следва от семейството.

През 1983 г. Кели Фемили се заселват в Париж. През 1987 г. правят турне в 20 града в САЩ. Основават собствена звукозаписна компания "KEL-Life" и за известно време се установяват за постоянно – лодката-жилище "Sean O'Kelley", която купуват в Амстердам, става техен дом. През 1990 г. Дан получва удар и дясната му половина от тялото остава парализирана. За първи път децата отиват на турне сами. Благодарение на желязната си дисциплина бащата успява да се възстанови и през 1994 г. излиза на сцената пред 16 000 публика в Дортмунд, Германия.

Издадения през 1993 г. албум "Wow" бележи началото на нова ера – улиците и шатрите се оказват твърде тесни за групата. Следващият албум "Over the Hump" затвърждава успеха им. Албумът се продава в повече от 4.5 млн. копия. Семейството се появява във всички шоу програми на европейските телевизии. През 1995 г. е най-големият им концерт пред 250 000 души във Виена.

Успехът на Кели Фемили продължава с албума "Almost Heaven" и "Growin' Up", издаден в Ирландия, където се заселват през 1996 г. В края на 1998 г. се връщат в Германия и издават нов албум "From Their Hearts". Групата отбелязва 25-тата си годишнина с два албума "Best Of” и междувременно стават известни по всички континенти и в държави като Китай и Южна Африка.

През 2002 г. издават 15-тия си студиен албум "La Patata" (кръстен на един от любимите ресторанти на семейството) и с него правят 80 концерта из цяла Европа.

И до днес групата прави по минимум 40 концерта всяка година.

Кели Фемили имат повече от 15 милиона продадени албума.

В моята фонотека, освен изброените досега песни включвам An Angel :
http://youtube.com/watch?v=AIGGVIkcyWU&feature=related

и , разбира се - Let My People Go, която в тяхно изпълнение звучи невероятно (поне за мен, разбира се)

http://youtube.com/watch?v=cgHRuDNpGT0&feature=related

Клипът в тубата е с отвратително качество, утре, от служебния компютър, ще качав рапид-а последната песен с добро качество.
Извинете, ако съм ви обидил с това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар