12 октомври 2009

Турците и циганите един етнос ли са ?




Трима младежи заклали мъжа от Велики Преслав


Прокуратурата наложи 72-часово задържане под стража и ще повдигне обвинения срещу трима за зверското убийство на 48-годишния Мехмед Тефик във Велики Преслав, съобщи БГНЕС.
Заподозрените за кървавото убийство роми – 18-годишният Валентин Христов, 17-годишният му брат Звезделин и приятелят им Юри Ангелов - на 18 години бяха разпитвани от председателката на окръжния съд в Шумен повече от 12 часа. Последният напусна съдебната палата в 23,30 ч. снощи.
Заради противоречиви твърдения в началото, двама от тях вчера са водени в София за разпит с полиграф. Детекторът на лъжата потвърдил подозренията на разследващите.
Фаталният разрез с ножа направил Валентин Христов. Другите двама му помагали, като държали жертвата. Четвъртият мъж, който бе задържан в събота, е бил освободен още съшия ден.
Обезглавеният труп на 48-годишния Мехмед Тефик бе намерен от минувач в събота сутринта близо до храма “Св. Архангел Михаил”. С помощта на записи от охранителните камери на местния съд бе открита и главата на мъжа. Тя била завлечена в строеж от скитащи кучета.
В нощта срещу събота Мехмед бил в кафе “Авеню”, след което отишъл сам в дискотека “Силвър клуб”. Според свидетели там мъжът се почерпил здраво и бил взет за подбив от група роми, сред които Валентин, Звезделин и Юри. Те го карали да им танцува, накарали го да им купи и бутилка водка. Малко преди 4 ч. малкото останали посетители в клуба видели Мехмед да тръгва с убийците си. Според неофициална информация тримата блудствали с него преди да го заколят. За това намекна и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който съобщи, че “близостта между убиеца и убития е била малко по-интимна”. При аутопсията обаче не са открити доказателства за сексуален контакт през въпросната нощ.
Мярката за неотклонение на задържаните ще се гледа от Шуменския окръжен съд в сряда.

news.dir.bg
Значи така - трима циганини заколват турчин все едно е агне.

А онзи ден братът на убитият заяви :


имайки предвид, че българите колят турците в Преслав.
Сега какво ли ще каже ?

Въпрос - един "етнос" ли са циганите и турците или не са ?

Миналката седмица, в Столипиново , пред Бареков цоганите там се биеха в гърдите и викаха, че нито са "роми", нито са "цигани", ами били чисти турци !
Аз им вярвам.Според конституцията всеки гражданин си има право да се самоопределя от какъв етнос да бъде.

А дали е така ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар