18 декември 2009

Петъчно

Отново идва краят на годината, задават се празници, а заглавията на вестниците са изпъстрени с криминална хроника."По отрязаните пръсти хванали бандата " на наглите", тръби от първа страница "24 часа". В съзнанието ми възникват апокалиптични картини на купчинки отрязани пръсти.Хубаво де - ха да видим сега дали събраните пръсти ще стигнат на съда за да остави във затвора въпросните бандити.Интересно -забелязвате ли, как в медийното пространство се завърна старата, добра дума бандит ? 20 години свикнахме да им викаме на ниско поставените  "мутри" , а на по-високо поставените "бели якички", а сега изведнъж -отново пак бандити.Дали това е добър признак на завръщащата се държавност, законност и морал, или просто старите, добре ни познати "мутри" вече ги срам от доскорошните им подчинени и искат да се разграничат от тях ?
В дома на премиера планирали лова на похитители  - нищо друго не мога да кажа, освен Браво Борисов !Браво Бойко ! ( много Б-та стана, много нещо) .Знаех си аз, че трябваше лично ти да се заемеш със случая, защото без теб нищо не върви в тая държава!
Друго заглавие, което ме кара да избухна в смях  : Волен Сидеров: Яне Янев е гейЦиркът е пълен просто - думите на Яни Янев "Съжалявам, че Волен е толкова долен. Винаги съм бил хетеросексуален. Волен да пробва като доведе Капка и си купи фенер" трябва да се запушат със златни букви в Правилника на Народното събрание и решението -всеки депутат, който обвинява друг в педерастия да води жена си за да може опонентът му да се докаже като хетеросексуален.Но да не забравя и фенерче -иначе как ще им свети ? .  Във форума v.2.0 се изказа :
                  Тоя  Сидеров само Белене го оправя.
Бих добавил само, че с оглед изнесената от самия Сидеров информация , мисля, че и Яне Янев също може да го оправи

Д-р Стайко Спиридонов имал надежди частните болници да станат равнопоставени Браво колега, браво - мога ли да попитам тогава държавните болници ще могат ли да насочват болните със коморбидност към Вашите , частните болници, както правите Вие сега ? Щом лечението на пациента ще струва скъпо го захвърляте в държавната болница, "по спешност" - там балъците да си трошат главите как да вземат заплати, нали ?
Но -все пак се усеща Коледното настроение -и по страниците на вестниците, и навън -зимата дойде и отново ни изненада - колегата dzver е описал своите преживелици в блога си.
Ако си мислите, че в Плевен е по-различно - лъжете се.Сутринта, в 8 часа градът беше адски неразчистен.Докато пътувах по маршрута : дома-училището-ХЕИ-болницата поне 5 коли обърнали се напреко на улицата видях. По "Г.Кочев" посока индустриалната зона задръстването беше от светофара на Военна болница до "Гренадерска" - в три колони броня до броня - не минавайте въобще от там сутрин.Виси се по 10 минути за се помръдне. А снегът продължава да се сипе.Малката изпадна в екстаз сутринта като видя колко е дебел.Тук в отделението -от сутринта бърза помощ докара пострадали от 6 катастрофи .В момента очакваме от седмата.А снегът продължава да се сипе....
На снимката , която виждате е елхата в къщи.Да, познахте -изкуствена е.35 лв от "Метро", като се стопли, клончетата и замирисват на истинска елха. Използваме я вече 3-та година и сме много доволни.Едно време имахме истинска елхичка, засадена в саксия, но съдът и омаля и сега елхата си расте на воля пред къщата на село.


2 коментара:

  1. Пожелавам ти по празниците да е спокойно, да няма вандалства и произшествия, спешни случаи..., за да си празнуваш с детенцето.
    Много хубава елхичка :) за нашата закъсняхме, ще я правим тази вечер.

    Весели празници :)

    ОтговорИзтриване
  2. Весели празници на теб и семейството ти :))

    ОтговорИзтриване